Odvodnja za Bibinje i Sukošan od 100 milijuna kuna

Odvodnja_bibinje_sukosan04

Godinu dana nakon završetka izgradnje nulte faze sustava odvodnje u Bibinjama i Sukošanu, odnosno rekonstrukcije postojećeg sustava od precrpne stanice i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Marine Dalmacija na lokaciji te podmorskog ispusta, za što je utrošeno 11,6 milijuna kuna bez PDV-a, započeli su radovi na izgradnji prve faze sustava odvodnje u starim selima u Bibinjama i Sukošanu.

Vrijednost ove faze radova je 24,9 milijuna kuna, odnosno 31,2 milijuna kuna s PDV-om. Izvođač radova Aquaterm d.o.o., tvrtka iz Karlovca čija je osnovna djelatnost izgradnja komunalne infrastrukture.

– Radovi se odvijaju istodobno, praktično u moru. U Bibinjama se odvijaju uz obalu ispod doma don Stipana Sorića, a u Sukošanu kod Sportskog centra. Radi se i magistralni pravac te se na tom dijelu Jadranske magistrale promet odvija naizmjenično, rekao je Josip Bepo Krešan iz Sukošana, član Uprave komunalnog poduzeća Odvodnja Bibinje-Sukošan d.o.o. Drugi ravnopravni član Uprave je Stipe Bugarija iz Bibinja.

Tijekom glavne turističke sezone, od 15. lipnja do 15. rujna neće se uopće izvoditi građevinski radovi. Sve će se sanirati kako bi se promet mogao odvijati normalno, kao i prije početka radova.

– Bibinjski i sukošanski kanalizacijski sustav je “težak” 100-tinjak milijuna kuna. Gradimo nešto što će koristiti nama i budućim generacijama mještana Sukošana i Bibinja, kao i našim brojnim gostima. Neće više biti crnih jama. Bez kanalizacije nema turizma, poslovnih zona niti radnih mjesta, poručio je Ante Martinac, načelnik Sukošana.

Preneseno sa portala Zadarski list.